Artykuły do tagu: Restauracje

Andrusiewicz: możliwe jest zmniejszenie liczby gości w restauracjach i na weselach
Możliwe jest zmniejszenie liczby gości w restauracjach i na weselach i rejestrowanie ich przez stacje sanitarno-epidemiologiczne. Oznacza to, że organizator przyjęcia będzie musiał się spodziewać niezapowiedzianej wizyty policji czy stacji sanitarno-epidemiologicznej – powiedział we wtorek rzecznik Ministerstwa Zdrowia Wojciech Andrusiewicz.
Piotrkowskie lokale i ogródki gastronomiczne znowu otwarte
Po dwumiesięcznej przerwie w przyjmowaniu gości i realizowaniu zamówień tylko na wynos lub dowóz większość piotrkowskich lokali gastronomicznych jest ponownie otwarta. Było to możliwe dzięki zniesieniu kolejnych rządowych obostrzeń od 18 maja. Liczni restauratorzy wykorzystali przerwę w funkcjonowaniu na odnowienie i wyremontowanie lokali, a w ostatnich dniach na dostosowanie się do nowych norm sanitarnych. Niektóre ogródki już są gotowe i czekają na gości, w części lokali jednak wciąż trwa ich budowa oraz ostatnie prace wewnątrz. Wszyscy zapowiadają pełną gotowość do końca maja. Sprawdziliśmy jakie zmiany musiała wdrożyć branża gastronomiczna.
Produkty ziemi piotrkowskiej trafią do piotrkowskich hoteli i restauracji?
Promocja lokalnych produktów – miodów, serów, wędlin to cel współpracy, jaką podjęły miasto Piotrków i powiat piotrkowski. Efektem wspólna organizacja Trybunalskiego Festiwalu Smaku. Co dalej?
Poster: Jak Uczynić Biznes Restauracyjny Łatwiejszym
System w chmurze Poster umożliwia uproszczenie Biznesu, pozwala na zmniejszenie kolejki oraz spędzanie mniejszej ilości czasu na obsłudze klientów. Twórcy tego systemu opowiedzieli szczegółowo o jego aspektach technicznych.
W najnowszym
Widok piotrkowskich ulic wieczorami przygnębia. Trudno oprzeć się wrażeniu, że miasto wymarło. To opinia głównie młodych (tych, którzy jeszcze stąd nie wyjechali), bo starsi mają przecież inne rozrywki, np. kolejny odcinek „M jak miłość”.
Pasja kucharza - perfekcja pianisty
Z kopru naciowego potrafi zrobić puree, z jego esencji tworzy bazę do przystawek, piecze genialne torty bezowe, a z owoców morza potrafi wyczarować cuda. Sztuki kulinarnej uczył się u Serana Petersona, dlatego fruwające patelnie i smażone ryby lądujące na jego głowie to norma. Marcin Kuśmierski, piotrkowianin, szef kuchni, który miał zostać pianistą, opowiada o precyzji, pasji, dynamice i kreatywności w sztuce kulinarnej.

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat