Artykuły do tagu: Kuchnia

Karuzela Smaków zaprasza na weekend z kuchnią włoską
„Kuchnie świata” to cykl spotkań odbywających się w ostatni weekend każdego miesiąca. Płacisz 60 zł, korzystasz z urozmaiconego i bogatego menu w formie bufetu. W marcu proponujemy dwa spotkania poświęcone kuchni włoskiej. Pierwsze odbędzie się w piątek 23 marca w godzinach 18.00 - 22.00, drugie w sobotę 24 marca w godzinach 19.00 - 22.00.
Kuchnia francuska w restauracji
Restauracja „Miód i Wino” w hotelu Podklasztorze już po raz drugi bierze udział w elitarnym wydarzeniu Goût de France / Good France. To dzień, w którym na pięciu kontynentach obchodzone jest święto francuskiej gastronomii.
Spotkania z kuchniami świata w Karuzeli Smaków
„Kuchnie świata” to cykl spotkań, odbywających się w ostatnią sobotę każdego miesiąca w Karuzeli Smaków.
Zapraszają na warsztaty śniadaniowe
Po raz pierwszy w Bibliotece Pedagogicznej w Piotrkowie będzie tak... smacznie. Warsztaty śniadaniowe poprowadzi lokalna blogerka kulinarna.
Piotrkowska blogerka z książką kulinarną
Gościem programu "O tym się mówi" na antenie radia Strefa FM była dziś Beata Opalanka-Królikiewicz, autorka bloga "Niebo na talerzu" oraz książki kucharskiej o tym samym tytule.
W Piotrkowie odbędą się polsko-węgierskie targi kulinarne
Bogracz, gulasz, langosz, zupa rybna, leczo… za kilka miesięcy w naszym mieście odbędą się polsko-węgierskie targi kulinarne.
Piotrkowianie w
Tego jeszcze nie było - w kolejnej, szóstej edycji programu "Hell's Kitchen" weźmie udział dwoje piotrkowian.
11.06.2016 12:04
Food trucki są sexi!
– Food trucki są sexi – mówi Krzysztof Bieńkowski z organizacji futraki.pl i zaprasza wszystkich piotrkowian dziś i jutro na zlot food trucków, który odbywa się przy Centrum Handlowym „Echo”. Przez cały weekend będzie można spróbować dań z kuchni z całego świata. Są między innymi serwowane lody molekularne, azjatyckie podpłomyki, placki alzackie i wiele innych.
Wyróżnienie szefa kuchni z Piotrkowa
Rafał Wronka, 29-letni piotrkowianin, będzie uczestnikiem Kongresu Szefów Kuchni - największego merytoryczno-networkingowego spotkania szefów kuchni w Polsce.
Kuchni uczyli się od mistrza
Skóra wieprzowa w czekoladzie z sosem lawendowo-pomarańczowym z tabasco oraz polędwica wołowa podana na kozim serze z truskawkami i musem z białego wina...
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat