Artykuły do tagu: Jedzenie

Jedzenie z grilla może nam zaszkodzić?
Karkówka z grilla, kiełbasa, grillowane warzywa, już na samą myśl część osób robi się głodnych. Przecież prawie każdy uwielbia jedzenie z grilla. Jednak pamiętajmy, że do grillowania trzeba się odpowiednio przygotować, w przeciwnym razie może być bardzo niebezpieczne przede wszystkim dla naszego zdrowia. Jeżeli nie będziemy dbać o to co znajduje się na naszym talerzu, możemy doprowadzić nawet do raka jelita grubego.
Kolejny koszyczek wielkanocny w Czarnocinie
Stoły przepełnione przysmakami, wyjątkowe pisanki, własnoręczne przygotowane dekoracje świąteczne i występy zespołów ludowych, to wszystko można było podziwiać w niedziele podczas piątego już koszyczka wielkanocnego, który odbył się w Czarnocinie. Wójt gminy Roman Miksa wspólnie z Kołami Gospodyń Wiejskich zadbali o to, aby nikt z obecnych na brak atrakcji nie mógł narzekać.
Właściciele psów apelują: Nie wyrzucajcie jedzenia z okien!
Zwierzęta są łakome, zjedzą wszystko, a potem tragedia - niestrawność w najlepszym wypadku, ale może być także zadławienie kością, które prowadzi do śmierci ulubieńca.
Podziel się jedzeniem z potrzebującymi
Zrobiliśmy za dużo jedzenia na święta i nie wiemy co z nim zrobić? Podzielmy się z potrzebującymi.
Jak nie zwariować w święta?
Na wigilijnym stole każdego roku królują przeróżne smakołyki. Co jednak zrobić, aby zgodnie z tradycją, spróbować wszystkich potraw, bez nadmiernego obciążenia żołądka?
Kuchnie Świata: Skandynawia. Jesz ile chcesz!
Już w sobotę, 6 października w Karuzeli Smaków odbędzie się kolejne spotkanie z cyklu Kuchnia Świata. Tym razem, będzie ono poświęcone kuchni skandynawskiej.
Jak się odżywiać w upalne dni?
W bieżącym tygodniu temperatura powietrza w województwie łódzkim przekracza 30 stopni Celsjusza. Dla wielu osób upały są bardzo trudne do zniesienia. Okazuje się, że pomóc może odpowiednio dostosowana dieta.
16.04.2017 15:14
Nie marnuj jedzenia!
Już jutro po południu przyjdzie pora pożegnać się z niewidzianą od dawna rodziną, wrócić do domu i oswajać ze smutną rzeczywistością. „Wszystko co dobre, szybko się kończy” – pomyśli wielu biesiadników odchodzących od świątecznych stołów. Goście wyjadą… a zostanie jedzenie, o którym można powiedzieć wszystko, ale na pewno nie to, że szybko się kończy. Wręcz przeciwnie – w końcu mamy go dość, bo… ile można jeść ciągle to samo? A skoro trudno się go pozbyć… można je przecież wyrzucić. Niestety, z takiego założenia nadal wychodzi zbyt wiele osób. W ciągu roku same gospodarstwa domowe w Polsce marnują dwa miliony ton żywności.
Gdy nie masz pomysłu na obiad – szybkie dania z serem pleśniowym w roli głównej
Mięso, ziemniaki oraz surówka – tak wygląda tradycyjny, polski obiad, na którego przygotowanie potrzeba jednak i czasu, i chęci. Jednego i drugiego często nam brakuje, a obiad… zjeść trzeba. Są jednak sposoby na szybkie, pożywne i pyszne lunche. Dziś w roli głównej sery. Wśród inspiracji coś dla siebie znajdzie zarówno wielbiciel lekkich sałatek, włoskich makaronów, jak i sycących tart. Czy sery pleśniowe to dobry pomysł na danie główne? Co zrobić, gdy na przygotowanie obiadu masz zaledwie 10, 20 lub 30 minut? Przekonaj się i zainspiruj!
Magda Gessler o
Oficjalnie zakończyły się "Kuchenne rewolucje" w restauracji na Starym Mieście w Piotrkowie.

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat