Intuicyjna kuchnia z piekarnikiem SenseCook

Kraj Niedziela, 29 marca 20201
Piekarniki parowe zyskały swoją popularność nie tylko ze względu na innowacyjne wykorzystanie mocy pary, ale także dzięki innym, dodatkowym i intuicyjnym funkcjom, które wprowadzą każdego użytkownika w świat idealnie przygotowanych potraw. Krótszy czas pieczenia, wyczuwalny aromat i lepszy smak dań. To także mniejsze zużycie tłuszczu i oleju – poznaj wszystkie zalety jedynych w swoim rodzaju piekarników SenseCook!
Intuicyjna kuchnia z piekarnikiem SenseCook

Poznaj moc piekarników parowych


Dlaczego piekarnik parowy? Szwedzka marka Electrolux stworzyła urządzenia idealne, które może pokochać każdy ich użytkownik. Przygotowywanie potraw nie musi być już przykrym obowiązkiem, a mile spędzonym czasem – w pojedynkę bądź z rodziną lub w towarzystwie przyjaciół.

 

Zapach świeżo wypieczonego chleba może od teraz już zawsze towarzyszyć Ci o poranku – taką możliwość posiadają sprzęty firmy Electrolux. Odpowiednie użycie pary pozwala także na przygotowanie pieczonych mięs, pysznych zapiekanek oraz słodkich i aromatycznych ciast, które swoim zapachem przyciągają każdego, kto znajdzie się w ich zasięgu.

Wybrane modele sprawdzą się także podczas gotowania na parze – ryba z piekarnika nigdy nie smakowała tak dobrze, jak teraz. Przeróżne nowoczesne technologie i niesamowity komfort użytkowania dostępny jest od ręki. Poznaj swoje oczekiwania i wybierz odpowiedni i pasujący do Twoich wymagań model piekarnika firmy Electrolux. 

 

Idealnie wypieczone – optymalne rezultaty uzyskasz  z SenseCook


AssistedCooking to Twój prawdziwy, kuchenny pomocnik, który pomoże Ci przyrządzić takie danie, jakiego sobie życzysz. Przy pomocy wyświetlacza LCD z piktogramami możesz dokonać wyboru potrawy, a Twój parowy piekarnik dostosuje do niej odpowiedni program oraz temperaturę, w której zostanie przygotowana. 

 

Sterowany dotykowo panel jest intuicyjny i nowoczesny. Czytelny wyświetlacz umożliwia wprowadzanie zmian w przygotowywanej potrawie – użytkownik może sam dokonać zmiany temperatury bądź czasu pieczenia, dzięki czemu osiągnie pożądane rezultaty. Może także zdać się na ustawienia zaproponowane przez sam piekarnik. 

 

Pod stałą kontrolą termosondy


To, co w szczególności wyróżnia piekarnik SenseCook, to obecność dodatkowego urządzenia, które pomoże skontrolować aktualny stan wypieczenia Twojej potrawy. Użyta w tym modelu termosonda została umieszczona poza komorą piekarnika. Jest to nie tylko bardzo komfortowe rozwiązanie, ale również bezpieczne dla użytkownika. 

 

Możliwość kontroli pieczonej potrawy to klucz do idealnego dania – wyrazisty smak i piękny zapach są do osiągnięcia nawet przez amatora pieczenia. Aby przygotowywane jedzenie osiągnęło doskonałość, nie może być przecież niedopieczone lub zbyt chrupiące. Podczas kontroli nie występuje ryzyko poparzenia – gorące wnętrze piekarnika nie jest żadną przeszkodą, ponieważ gniazdo termosodny zostało umieszczone w odpowiednim, bezpiecznym miejscu. Ponadto, gdy podłączymy sondę na początku cyklu pieczenia lub gotowania i odpowiednio zaaplikujemy ją w potrawę, to informacja o aktualnej temperaturze wewnątrz potrawy pojawi się na wyświetlaczu piekarnika. Nie musimy więc uchylać drzwiczek, unikając w ten sposób ryzyka poparzenia. Nie wychładzamy także potrawy i wnętrza komory, co także pozwala na zaoszczędzenie energii. 

Gdy Twoje danie będzie już gotowe, zostaniesz o tym poinformowany. Twoja termosonda zasygnalizuje koniec pieczenia. Piekarnik wyłączy się automatycznie, co jest kolejną, zastosowaną tutaj intuicyjną funkcją. 

 

Funkcje, których potrzebujesz


Stan wypieczenia potrawy, który jest stale kontrolowany przez termosondę, to najważniejsza i najbardziej lubiana funkcja piekarnika SenseCook. Szwedzka marka Electrolux nie poprzestała jednak na tak podstawowym ułatwieniu i zastosowała ich w urządzeniu znacznie więcej. 

 

Oprócz AssistedCoooking i 170 automatycznych programów, wybrano tutaj bezpieczny w dotyku front piekarnika, który minimalizuje ryzyko poparzenia. Urządzenia z serii SenseCook posiadają prowadnice teleskopowe, nowoczesny wyświetlacz dotykowy oraz szeroki zakres temperatury, dzięki któremu możliwe jest przygotowanie bardzo skomplikowanych dań, ale także podgrzanie tych gotowych. 

 

Czyszczenie urządzenia również może być bardzo proste i przyjemne. Opcja czyszczenia pyrolitycznego polega na zniwelowaniu tłuszczu i zanieczyszczeń w odpowiednio wysokiej temperaturze. Piekarnik rozgrzewa się do temperatury 500°C, dzięki czemu wszystkie zanieczyszczenia zamieniają się w popiół. Po wystygnięciu komory wystarczy jedynie usunąć popiół ręcznikiem, szmatką lub gąbką. Dzięki temu łatwo zachować idealną czystość komory bez potrzeby uporczywego szorowania ani używania szkodliwych detergentów.

POLECAMY


Zainteresował temat?

0

0


Komentarze (1)

Zaloguj się: FacebookGoogleKonto ePiotrkow.pl
loading
Portal epiotrkow.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników. Osoby komentujące czynią to na swoją odpowiedzialność karną lub cywilną.

gość ~gość (Gość)30.04.2020 18:44

Naprawdę jako portal o Piotrkowie musicie się zniżać do materiałów sponsorowanych ? Może chociaż zaznaczcie że to robicie

10


reklama
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat