Artykuły do tagu: jedz

Jak nie zwariować w święta?
Na wigilijnym stole każdego roku królują przeróżne smakołyki. Co jednak zrobić, aby zgodnie z tradycją, spróbować wszystkich potraw, bez nadmiernego obciążenia żołądka?
Licytacje dzieł sztuki, czyli jak sprzedać obraz z głową
Istnieje kilka możliwości sprzedaży dzieł sztuki. Jednym z najczęściej wybieranych są licytacje. O czym należy pamiętać, wystawiając obraz na aukcję, jakie elementy wziąć pod uwagę, czego się wystrzegać, a na czym możemy zyskać – przybliżamy istotę licytacji.
Kuchnie Świata: Skandynawia. Jesz ile chcesz!
Już w sobotę, 6 października w Karuzeli Smaków odbędzie się kolejne spotkanie z cyklu Kuchnia Świata. Tym razem, będzie ono poświęcone kuchni skandynawskiej.
Jak się odżywiać w upalne dni?
W bieżącym tygodniu temperatura powietrza w województwie łódzkim przekracza 30 stopni Celsjusza. Dla wielu osób upały są bardzo trudne do zniesienia. Okazuje się, że pomóc może odpowiednio dostosowana dieta.
16.04.2017 15:14
Nie marnuj jedzenia!
Już jutro po południu przyjdzie pora pożegnać się z niewidzianą od dawna rodziną, wrócić do domu i oswajać ze smutną rzeczywistością. „Wszystko co dobre, szybko się kończy” – pomyśli wielu biesiadników odchodzących od świątecznych stołów. Goście wyjadą… a zostanie jedzenie, o którym można powiedzieć wszystko, ale na pewno nie to, że szybko się kończy. Wręcz przeciwnie – w końcu mamy go dość, bo… ile można jeść ciągle to samo? A skoro trudno się go pozbyć… można je przecież wyrzucić. Niestety, z takiego założenia nadal wychodzi zbyt wiele osób. W ciągu roku same gospodarstwa domowe w Polsce marnują dwa miliony ton żywności.
Gdy nie masz pomysłu na obiad – szybkie dania z serem pleśniowym w roli głównej
Mięso, ziemniaki oraz surówka – tak wygląda tradycyjny, polski obiad, na którego przygotowanie potrzeba jednak i czasu, i chęci. Jednego i drugiego często nam brakuje, a obiad… zjeść trzeba. Są jednak sposoby na szybkie, pożywne i pyszne lunche. Dziś w roli głównej sery. Wśród inspiracji coś dla siebie znajdzie zarówno wielbiciel lekkich sałatek, włoskich makaronów, jak i sycących tart. Czy sery pleśniowe to dobry pomysł na danie główne? Co zrobić, gdy na przygotowanie obiadu masz zaledwie 10, 20 lub 30 minut? Przekonaj się i zainspiruj!
Magda Gessler o
Oficjalnie zakończyły się "Kuchenne rewolucje" w restauracji na Starym Mieście w Piotrkowie.
W szkole chipsów już nie zjesz!
Od nowego roku szkolnego w szkolnych sklepikach będzie obowiązywał zakaz sprzedaży niezdrowych produktów typu chipsy, niektóre ciastka i napoje energetyzujące.
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat